Welkom op de website van Heemkundekring 'Op 't Goede Spoor' te Waspik

Lezing "Help, de dokter vertelt..." op 22 nov. 2022

 

Op  dinsdag 22 november 2022 om 20.00 u (inloop 19.30 u) verzorgt

HKK Op ’t Goede Spoor in Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder, Schoolstraat 19 te Waspik

 


                 
een lezing door Jan van Eijck over:

 

Help de dokter vertelt over de ……..REVOLUTIONAIRE ONTWIKKELINGEN IN DE GEZONDHEIDSZORG IN DE 19e en 20E EEUW.

 

Bij deze nodigen wij u uit om te komen luisteren naar onze lezing welke  

gehouden wordt in Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder te Waspik. Aanvang 20.00 u en sluiting om 22.00 u. De lezing wordt onderbroken door een pauze van ongeveer 15 minuten.

 

In anderhalve eeuw is de gezondheidszorg gigantisch veranderd. Bijna niets konden dokters in 1850 en nu kunnen ze alles… bijna tenminste. Want als één virus de wereld dwars zit, zijn we nog ontdaan en onthand…. Maar dankzij revolutionaire ontwikkelingen in beeldvormende diag-nostiek (van Röntgenstralen tot de PET-scan), enorme medicamenteuze mogelijkheden zoals de pil, de penicilline en de insuline, opereren met het Gamma-knife en microchirurgie, inenten tegen zowat alle infectieziekten, en kunnen praten over van alles zoals genderidentiteit en doodgaan, is de wereld van zorg erg veranderd. De levensverwachting voor de Nederlandse man is nu 80 en voor de vrouw 84 jaar; voor onze kleinkinderen 89 resp. 92 jaar. Krijgen zij nog de kans om dood te gaan?

In 2 x 45 minuten tijd vliegt Jan van Eijck door de polikliniek van de gezondheidszorg, en komt tenslotte uit bij de afdeling financiën, want de Euro gaat in de toekomst bepalen wat er kan en wat er niet kan! Maar het gebruiken van het gezonde verstand mag daarbij niet ontbreken!

Jan van Eijck

werd geboren in Alphen (1950), studeerde geneeskunde in Nijmegen (1976) en woont vanaf 1979 in Goirle. Hoewel opgeleid tot huisarts (1977), werkte hij 34 jaar op de GGD in Tilburg  (tot 2013), als arts Maatschappij & Gezondheid. Hij deed daar nog dienst voor “CSI-Tilburg” tot 2019. En dit jaar behoorde hij nog tot het vaccinatieleger Covid-19 … In zijn vrije tijd is hij een fanatiek heemkundige, voorzitter van de Heemkundekring in Goirle en al 37 jaar conservator van het Museum De Dorpsdokter in Hilvarenbeek.


Ook nu weer zijn niet-leden van harte welkom, maar voor hen geldt een entreeprijs van

€ 3,50.

Wij hopen vele geïnteresseerden te mogen verwelkomen bij deze boeiende lezing!

 

 

Het bestuur van Hkk “Op ’t Goede Spoor” Waspik.