Welkom op de website van Heemkundekring 'Op 't Goede Spoor' te Waspik

dialectcafé, wie wint de Waspikse dialectprijs

DauweleHEEMKUNDEKRING Waspik ORGANISEERT DIALECTCAFE IN DEN BOLDER

WIE WINT DE WASPIKSE DIALECTPRIJS?

Uniek in Waspik! Voor de eerste keer de spotlights op het Waspiks dialect en dat van andere plaatsen in de Langstraat. Dit mag je niet missen!

Op donderdag 23 november  organiseert de Heemkundekring Op ’t Goede Spoor te Waspik, in samenwerking met de Stichting Langstraats dialect in Woord en Beeld, een dialectcafé in Den Bolder, aanvang 20.00u.

Tijdens deze avond komen er verschillende dialecten uit onze ( eigen) omgeving aan bod o.a.  uit Raamsdonk, Sprang- Capelle, Waalwijk, Loon op Zand, Heusden en uiteraard Waspik.

Dat Waspiks dialect staat op deze avond centraal, krijgt dus een prominente plaats.

Het belooft een bijzondere en gezellige avond te worden, waarbij korte verhalen, sketches en liedjes in de verschillende dialecten de revue passeren.

Jij kunt ook eeuwige roem vergaren! En hoe?

Wij zijn op zoek naar leuke, typisch Waspikse dialectwoorden, uitdrukkingen of gezegdes.

Wie durft het aan om in het Waspiks dialect een mooie rijm of limerick te maken??

Voor de mooiste/ origineelste inzending hebben we een ludieke prijs in petto en maken die tijdens de avond op 23 november bekend.

Tot 15 november 2023 kunt u de woorden, rijmpjes of gedichtjes mailen naar : of in een gesloten enveloppe met vermelding: t.a.v. de Heemkundekring Op ’t Goede Spoor,  in de brievenbus bij den Bolder stoppen. Niet vergeten uw naam/ telefoonnummer te vermelden.

Veel succes en noteer in de agenda: 23 nov. om 20.00 u in Den Bolder