Welkom op de website van Heemkundekring 'Op 't Goede Spoor' te Waspik

Lezing "China, een reis van 1000 mijl"

Op  donderdag 2 maart 2023 om 20.00 u (inloop 19.30 u) verzorgt

HKK Op ’t Goede Spoor in Buurthuis ’t Schooltje , Carmelietenstraat 56 te Waspik een lezing over

China, een reis van 1000 mijl

Door…..Monique Groeneveld

 

Bij deze nodigen wij u uit om te komen luisteren naar een actuele en boeiende lezing van Monique Groeneveld over “China, een reis van 1000 mijl”.

 

'Een reis van duizend mijl begint met een enkele stap,' zei de taoïstische filosoof Lao Zi zo'n 2500 jaar geleden. Voor iemand die naar China met vakantie gaat, geldt min of meer het 'omgekeerde': wie zijn eerste stap in China zet, zal een reis van duizenden mijlen afleggen.

China, een reis van 1000 mijl. China een land van uitersten, qua landschap, mensen en cultuur. Grote moderne mega-steden, groene glooiende rijstvelden, het stroomgebied van machtige rivieren als de Gele rivier en de Yangtze rivier, de uitlopers van de Himalaya en de uitgestrekte Gobi-woestijn. Zesenvijftig verschillende volken wonen er in dit enorm grote land, elk met een eigen cultuur. In vogelvlucht reizen we virtueel langs een aantal van de mooiste plekken van China en krijgen zo een goede indruk van  wat China de reiziger te bieden heeft.

 

Monique Groeneveld

Monique Groeneveld is gespecialiseerd in de Chinese cultuur en maatschappij. Tijdens haar studie was China al belangrijk en ook daarna stond China altijd centraal tijdens haar werkzaamheden.  Van 2007 tot 2019 werkte zij voornamelijk vanuit Beijing en begeleidde vele soorten bezoekers in de hoofdstad Beijing en daarbuiten; van toeristen voor een rondleiding in bijvoorbeeld de Verboden Stad of een fietstocht door de oude stadswijken van Beijing tot ondernemers en professionals bij hun zakelijke activiteiten.

En nog steeds boeit China haar. Er is altijd iets nieuws te ontdekken en graag deelt zij met anderen haar ervaringen. De Chinese taal en geschiedenis zijn haar grote passie. Monique is oprichtster van China Inside. China Inside organiseert activiteiten op het gebied van economische en culturele uitwisseling, van workshops over werken in China, presentaties over China en foodwalks in de China Towns Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Ook nu weer zijn niet-leden van harte welkom, maar voor hen geldt een entreeprijs van

€ 3,50.

Wij hopen vele geïnteresseerden te mogen verwelkomen bij deze boeiende lezing!

 

Het bestuur van HKK “Op ’t Goede Spoor” Waspik.