Welkom op de website van Heemkundekring 'Op 't Goede Spoor' te Waspik

Periodiek nr. 41, december 2013

Allereerst wordt in deze Periodiek stil gestaan bij de herdenking van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden met een verslag over een gelijknamige lezing en natuurlijk de fototentoonstelling over de Onafhankelijkheidsfeesten in 1913. Deze bijzondere foto's laten zien dat het kleine dorp Waspik in 1913 een groots feest heeft gevierd.

Hoofdartikel is het verslag van een onderzoek naar de toestand van de wielen in Waspik. Han Verschure heeft met hulp van onze kaartendeskundige Bert Groenenboom een prachtig verhaal geschreven over nog bestaande en al verdwenen wielen. Deze keer deel I, het vervolg komt in de volgende periodiek.

Verder nog enkele verslagen van lezingen en excursies die laten zien hoe actief onze kring is. En een leuk verhaal van de werkgroep Toponiemen over "de Pispot", een oude waterloop die dwars door Waspik liep. Een stukje over de openstelling van de molenromp van molen De Hoop en natuurlijk eindigt het weer met een humoristisch stukje van gastschrijver Johan de Rooij uit Zuid Australie.

Al met al een zeer interessante aflevering.