Periodiek nr. 41, december 2013

Korte inhoud van deze periodiek:

Allereerst wordt in deze Periodiek stil gestaan bij de herdenking van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden met een verslag over een gelijknamige lezing en natuurlijk de fototentoonstelling over de Onafhankelijkheidsfeesten in 1913. Deze bijzondere foto's laten zien dat het kleine dorp Waspik in 1913 een groots feest heeft gevierd.

Hoofdartikel is het verslag van een onderzoek naar de toestand van de wielen in Waspik. Han Verschure heeft met hulp van onze kaartendeskundige Bert Groenenboom een prachtig verhaal geschreven over nog bestaande en al verdwenen wielen. Deze keer deel I, het vervolg komt in de volgende periodiek.

Verder nog enkele verslagen van lezingen en excursies die laten zien hoe actief onze kring is. En een leuk verhaal van de werkgroep Toponiemen over "de Pispot", een oude waterloop die dwars door Waspik liep. Een stukje over de openstelling van de molenromp van molen De Hoop en natuurlijk eindigt het weer met een humoristisch stukje van gastschrijver Johan de Rooij uit Zuid Australie.

Al met al een zeer interessante aflevering.


Periodiek bestellen?  Stuur een email naar onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en gewenste nummers.

Voor losse nummers kunt u ook naar ons Heemhuis op donderdagochtenden van 9 tot 12 uur (niet tijdens vakanties) Kerkstraat 30a, Waspik.

Het Streekarchief heeft alle nummers in haar bezit en heeft bovendien een index met de inhoud van alle periodieken.