Welkom op de website van Heemkundekring 'Op 't Goede Spoor' te Waspik

Periodiek nr. 47, december 2016

Korte inhoud:

Dit nummer bevat weer een groot aantal interessante verhalen. Natuurlijk wordt eerst even stilgestaan bij het 30-jarig bestaan van deze heemkundige vereniging. Er zijn inmiddels 47 periodieken en 23 themanummers verschenen met vele onderwerpen uit de historie van het leven, werken en wonen in Waspik. De uitgave die iedereen het meeste is bijgebleven is zonder twijfel die uit 2004 over ‘Waspikse Winkels van 1920 tot 1970’. Er was zoveel belangstelling voor dat een tweede en een derde druk volgden, die ook heel snel uitverkocht waren.

In deze periodiek ook een prachtig verhaal de zoektocht van Waspikker Arnold de Graauw naar de familie van een Oostenrijks vluchtelingetje dat hier tijdens de Eerste Wereldoorlog in het gezin De Graauw werd opgevangen.

Verder weer een nieuwe “Van wie bende gai d’r ene….” , dit keer over de stamboom van de 10-jarige Steff van Hoof. Ook een bijdrage van de werkgroep Toponiemen en een stukje over het mooie nieuwe wandel- en fietspad het ‘Kronkelpad’.

Heel interessant is het artikel over de geschiedenis van het pand Kerkstraat1, beter bekend als De Oude Pastorie. Verder enkele verslagen van lezingen en excursies én natuurlijk de column van onze Australische gastschrijver Johan de Rooij over het openluchtbad De Warande.