Welkom op de website van Heemkundekring 'Op 't Goede Spoor' te Waspik

Periodiek nr. 57, maart 2021

De omslagfoto van de periodiek laat de Prinsenwagen zien van een carnavalsoptocht in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Maar als deze periodiek verschijnt, is carnaval 2021 bijna geruisloos voorbij gegaan. Geen volle cafés en geen uitbundige optocht door de Waspikse straten. Toch hoeven we niet zo ver in de geschiedenis terug te gaan om te ontdekken dat er in ons dorp nog niet zo lang geleden helemaal geen carnaval gevierd werd! Jos Smits heeft het voor ons uitgezocht, lees het in zijn artikel over het ontstaan en de geschiedenis van het Waspikse carnaval van 1955 tot 1967.

Wat kunt u verder lezen in deze periodiek?
Natuurlijk een nieuwe aflevering uit de rubriek ‘Uit ons Heemhuis’, waarin Ton van Baest u vertelt wat het verhaal is achter de fraaie oorkonde ter herinnering aan de oprichting van muziekvereniging 'Animato’, die in ons Heemhuis hangt.
Dan bijzondere vondsten bij de boerderij Vrouwkensvaartsestraat 28. De bewoner, Tini Verharen, laat enkele merkwaardige vondsten zien die bij een restauratie tevoorschijn kwamen.
Heeft u onlangs de video met drone-opnamen gezien?
Kijk dan eens op de middenpagina van dit boekje, daar staat een oude luchtfoto van een gedeelte van het hart van Waspik. Diny Kamp legt u precies uit wat daar allemaal te zien is en wat de geschiedenis van dit een beetje verstopte stukje Waspik is.
Jac Jansen is weer voor u in het archief gedoken en heeft twee bijzondere verhalen gevonden, een over een gemeentesecretaris met een droevig verhaal en een over soldaat Langerwerf, waarbij hij uw hulp nodig heeft. In ‘Het Amsterdamse Padje’ vertelt Jac weer iets over een Toponiem.
Last but not least eindigen we met twee humoristische vertellingen van Johan de Rooy.

Periodiek bestellen?  Stuur een email naar  onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en gewenste nummers.
Voor losse nummers kunt u ook naar ons Heemhuis op donderdagochtenden van 9 tot 12 uur (niet tijdens vakanties) Kerkstraat 30a, Waspik.
Het Streekarchief heeft alle nummers in haar bezit en heeft bovendien een index met de inhoud van alle periodieken.